Det är klart att det måste bli ett bra midsommarfirande även i år, tycker medlemmarna i Burträsk Hembygdsförening. Därför ber de nu om hjälp med smått och stort från alla som vill vara med.

Trion Katja Andersson, Carina Bjurman och Ann-Christine Andersson (bilden) tar en paus i arbetet på hembygdsområdet, för att dela med sig av sina tankar.

– Just nu jobbar vi med golvet inne i rundlogen. Vi ska lasera golvet, säger Carina.

Det har varit osäkert om det över huvud taget skulle bli något midsommarfirande i Burträsk i år, men nu vill den här trion göra något åt saken.

– Midsommarfirandet är en gammal tradition i Burträsk och det är förknippat med hembygdsområdet, så det är klart att vi måste försöka ordna något tillsammans, säger Katja.

Midsommarstången finns kvar, men den måste kläs med grönt och blommor.

– Det är klart med det gröna, men vi vill gärna att barnfamiljer kommer hit och barnen kan ta med blommor. Då får barnen vara med och smycka stången. Vi börjar klä den vid 10-tiden på midsommarafton.

Årets midsommarfirande i Burträsk blir gratis för alla.

– Vi ska ordna fika- och korvförsäljning. Dessutom får besökarna gärna ta med sig picknick-korgar. Och vi hoppas också att några musiker ska ställa upp ideellt, säger Carina.

För att det ska bli trevlig dans kring stången behövs några eller någon sång- och dansledare. Hör gärna av er, eller tipsa, någon i föreningen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan http://www.hembygd.se/burtrask/ och på Facebook http://www.facebook.com/BurtraskHembygdsforening

– Preliminärt tänker vi att midsommarfirandet ska pågå i ett par timmar, mellan 13 och 15, säger Katja.