Långnäsbadet lockar många barnfamiljer. Foto: David Wiksten.

Den magnifika sandstranden, som sträcker sig mer än 500 meter, är barnvänlig och passar bra för olika aktiviteter, bland annat beachvolley. Dessutom är badet relativt långgrunt.

Långnäsudden sträcker sig mot Smedjeholmen, som ligger nära hembygdsområdet och campingplatsen i Burträsk. På den södra sidan av udden finns också några mindre badplatser för den som söker avskildhet, men här är det djupare vatten och inte så barnvänligt.

Många Burträskare åker båt över sjön för att ta sig till Långnäsbadet. Men det går också bra att ta sig landvägen till Långnäset. Från väg 364, i Ljusrotet mellan Lappvattnet och Bodbysund, finns skyltar som visar vägen till badplatsen.

För den trädgårdsintresserade finns två vackra visningsträdgårdar efter vägen ut mot Långnäsbadet. Förutom att de är en fröjd för ögat så finns också möjlighet att köpa plantor eller lokala produkter.

I Bodbysund, där Burälven har sitt utlopp från Burträsket, finns möjlighet att hyra kanoter, för paddling längs Burälven. Rast- och grillställen finns efter leden.

Även om är Burträskets pärla, så finns många fler fina badplatser i trakten. Bästa tipsen kan du få av ortsbefolkningen.