Red Wagon - fr.v. Jonas Marklund, Sarah Sundström och Kevin Wennberg
Foto: Simone Wennberg ©

I trion Red Wagon återfinns burträskaren Kevin Wennberg som berättar om gruppens bakgrund och framtidsplaner. Gruppen bildades tidigt i somras och sedan dess har mycket hänt. Periodvis har bandet haft spelningar så ofta som fyra gånger i veckan.

Gruppens andra två medlemmar är Sarah Sundström från Enköping och Jonas Marklund från Skellefteå. När Kevin berättar om vilka instrument de tre musikanterna i trion spelar, slås man av att det här är ett gäng som nästan bokstavligt talat har många strängar på sina lyror. Jonas står för slagverksdelen, Kevin för ledgitarren och Sarah för ledsången, men alla tre både sjunger och spelar olika typer av instrument som direkt för tankarna till den musikstil de spelar.

-Vi spelar country med inslag av bluegrass, men också modern rock- och popaktig country, berättar han och nämner influenser som Carrie Underwood och Brad Paisley. På frågan vad som händer i framtiden svarar Kevin att man fortfarande jobbar med att spela ihop gruppen, då den är så pass nybildad, men att tanken är att jobba mer med eget material framöver. Slutligen berättar han att hela gruppen planerar att söka samma musikskola i London efter jul.

Vill du veta mer om Red Wagon kan du kolla in deras facebooksida här:

www.facebook.com/redwagonentertain

Eller lyssna på deras fantastiska cover av Grenade här: