Skidspåret på Burträsket brukar användas flitigt av motionärer och andra som bara vill njuta av en tur på isen. Nu börjar det vara dags igen. Mauritz Pettersson, Mora, har kört upp en spår som är 10 km långt.

På grund av snödrev har spåret delvis blåst igen, men Mauritz ska ut med snöskotern och spårdragaren igen. Spåret är cirka 10 km långt och går från området nedanför Fredriksberg ut mot Mora, runt den lilla holmen nedanför bilverkstaden i Bodbysund och vidare tillbaka mot Burträsk.
– Just utanför Kvarnbäcken är det lite problematiskt, med ovanvatten under snön. Därför ska jag dra spåret lite längre ut på sjön förbi bäckmynningen, säger Mauritz.
Han räknar med att få till spåret riktigt ordentligt om inte vädret ställer till problem, så håll upp ögonen – och passa på att ta en tur på skidorna när vädret blir bättre.