Konstnärerna Susanne och Sara Forsström. Foto: Waldemar Mellquist 

Det är första gången som de två konstnärerna, med rötter i Bygdsiljum, ställer ut i Burträsk. Utställningen visas 20 och 27 januari samt 3 februari på Edelviks folkhögskola.

Systrarna Susanne Forsström och Sara Forsström har fortfarande en stark koppling till hembygden, även om de numera bor i Stockholm respektive Karlstad. Deras föräldrar, Åsa och Håkan Forsström, bor i Högliden och Susanne har byggt ett sommarhus i Högliden.
– Det är roligt att kunna göra något på ”hemmaplan”, tycker systrarna.
Susanne Forsström gick ut Konstfack, ädellab-metallformgivning, 2008. Dessförinnan gick hon mellan 2002 och 2005  linjen för silversmide vid Folkuniversitetet i Göteborg och kurs i metallhantverk-smide vid Stenebyskolan. Hon har deltagit vid flera utställningar och hade en separatutställning i Göteborg 2010. Susanne visar smycken och små skulpturer.
Sara Forsström gick ut Gerlesborg school of Fine art 2011. Dessförinnan gick hon mellan 2006 och 2009  Steneby school of arts and crafts samt Nordic art school i Kokkola, Finland. Sara har deltagit vid flera utställningar och har haft separatutställningar i Skellefteå och Gerlesborg 2011. Sara visar sitt måleri och några objekt.
Utställningen börjar med vernissage söndag 20 januari och är öppen klockan 13.00-15.00. Dessutom visas utställningen 27 januari och 3 februari.
Det är Burträsk konstförening som arrangerar utställningen. Det är gratis entré och möjligt att köpa fika.