Fr.v. Per Burell, Calle Jacobson och Ida Stéen. Foto: Predrag Simicevic

Burträsk Teater- och Musikförening har presenterat ett intressant program för säsongen 2013-2014. Först ut är Riksteaterns uppsättning av Misantropen.

Föreningens säsongsprogram har delats ut med posten, men vi publicerar ändå informationen här. Ett abonnemang för hela säsongen kostar 600 kr. Det omfattar fem föreställningar. Samtliga föreställningar spelas i Burträskarnas Hus.
Biljetterna släpps tisdag den 10 september kl 18-20 på Nävarnas Hus. Enstaka biljetter kan köpas på kioskbutiken Karamellen.
Misantropen spelas måndag 23 september kl 19.00. Molières komedi uppfördes första gången 4 juni 1666. Han vill med pjäsen visa på att i människans sökande efter sin egen åsikt och identitet är risken stor att vi blir alltför självupptagna.
I en sal på lasarettet av och med Thomas Andersson och Ellenor Lindgren. I programbladet skriver Thomas Andersson: ”Den här föreställningen handlar om mitt liv. Och delvis min mors. Och om varför smaken av snåttren kan framkalla ett ljud, om Greta Jonsson från Örträsk, om ett lyckat frieri på Burträskvägen och lite annat.” Spelas 25 oktober.
Vinterfrossa, som sätts upp av Teater Västernorrland, spelas lördag 16 november. Det liknar en kabaré eller en nummerrevy med två akter, där det mesta som rör oss Norrlänningar häcklas.
Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan. Det är en musikteaterföreställning om ett callcenter i Bastuträsk, av Gustav Tegby. Det är Västerbottensteatern som kommer till Burträsk den 29 januari.
Senare under våren visas Riksteaterns drama Kung Oidipus. Information om datum och tid kommer senare.

De som är intresserade av Burträsk Teater- och Musikförenings arbete är välkomna till årsmötet onsdag 14 mars 2014 klockan 18.30 i Nävarnas Hus.