Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet är en av deltagarna vid landsbygdsdagen. Foto: Miljöpartiet de Gröna.

Landsbygdsutveckling blir huvudtema vid Landsbygdsdagen 2013, som genomförs på Edelviks folkhögskola 5 oktober. Det är en fortsättning på de dialogträffar som hållits i flera byar.

Tillväxtverket har utsett tretton kommuner i landet till ”Pilotkommuner för serviceutveckling”. Skellefteå, Norsjö och Malå är tre av kommunerna och nu samlas deltagare från de tre kommunerna i Burträsk.
Skellefteå kommun samarbetar med studieförbunden och tanken är att det i höst ska startas studiecirklar kring landsbygdsutveckling.
Enligt projektledare Thor Fossland ska det presenteras tre goda exempel från var och en av kommunerna.
Maria Wetterstrand är en av föreläsarna under konferensen. Hon ska prata om kooperationens kraft, framtid och utmaningar – ”Knyt inte näven i byxfickan – gör något i stället”. Förutom föreläsningar blir det också ”mingelworkshop”.
Skellefteå Byautvecklingsråd ska medverka och berätta om föreningens arbete med landsbygdsutveckling. Dessutom kommer bland annat representanter för länsstyrelsen, Region Västerbotten och de tre kommunerna.
Intresserad? Anmäl dig senast 30 september här.