Nu får allmänheten möjlighet att titta närmare på de sex stugorna från Ängsgatan som satts upp vid Burträsk camping. Stugorna har fått en total upprustning och möblerats.

Det är den ideella föreningen Burträsk stugby som skött flyttningen av stugorna från Ängsgatan till campingområdet. Många burträskare har ställt upp och jobbat ideellt för att genomföra projektet.
De sex stugorna är vinterbonade blir ett bra komplement till Burträsk camping. Tanken är också att campingen ska sköta uthyrningen av stugorna.
I stugorna, som är möblerade, finns bland annat fullt utrustade kök, dusch och toa, vardagsrum, tv och sovrum. Tre av stugorna har sex bäddar vardera och tre av stugorna fyra bäddar vardera.
- Vi vill ge burträskarna och andra intresserade en möjlighet att titta närmare på stugorna och bekanta sig med området. Därför bjuder vi in till visning och invigning lördag den 16 november klockan 12.00-14.00. Jag hoppas att många tar chansen. Kommunalrådet Lorents Burman ska förrätta invigningen, säger Pär Johansson, ordförande i föreningen Burträsk stugby.
Den ideella föreningen Burträsk stugby har bildats efter ett initiativ från BBU (Burträskbygdens utveckling).
- Det har länge funnits en efterfrågan av den här typen av boende som kan disponeras året runt. Vi tror att stugorna blir en bra resurs för besöks- och turistnäringen. Dessutom kan stugorna nyttjas av hemvändare, folk som vill ordna bröllop, 50-årskalas och liknande där det behövs övernattningsmöjligheter. Det kan också vara skolor och företag som behöver möjligheter till kortare inkvarteringar, säger Pär Johansson.
Missa inte chansen att bekanta er med de nya stugorna och Burträsk camping 16 november. Per Johansson lovar också att besökarna ska bjudas på kaffe och kaka.

Text: Waldemar Mellquist, Foto: David Wiksten.