De har tagit fram en skrift på 50 sidor, om utvecklingen i Burträsk centrum de senaste 50 åren. Den är en guldgruva för alla som vill veta mer om olika företags och byggnaders historia och utveckling.

Arbetet har gjorts i studiecirkelform och häftet finns att köpa på Studieförbundet Vuxenskolan Burträsk för 100 kronor.
Cirkelgänget (på bilden) har bestått av stående från vänster Annika Olofsson, Ulla-Märta Wikström, Gertrud Stenlund, Britt-Mari Isaksson och Anita Lindgren. Sittande från vänster Ingrid Johansson, Inga-Lill Lundberg, Birger Eriksson, Barbro Eriksson och Margareta Andreasson.
”Vi har inventerat våra minnen hur utvecklingen varit i Burträsk centrum från slutet av 1950-talet till 2014″, skriver de i förordet.
Häftet är rikt illustrerat med gamla bilder, men också nytagna, av fastigheter i samhällets centrum. Varje fastighet har en intressant historia som inte är känd för många.
Hotell Gästis, Kalles Snabbköp, Åströms Livsmedelsaffär, Bröderna Forslunds Bilverkstad, Petterssons Blommor, Burträsk Vattenfabrik, Kondis, Lindbergs Café och Café Cesil – exempel på några nostalgiska företagsnamn.