Den 1 augusti öppnades åter portarna till Burträsk värdshus, som varit stängt en tid. Det är paret Ling Ling och Weiyen Yen som övertagit verksamheten.

Weiyen Yen har arbetat som kock i många år och kommer närmast från en asiatisk restaurang i Skellefteå. För Ling Ling, som är utbildad socionom, innebär övertagandet mycket nytt som hon måste sätta sig in i.
– Det känns bra även om det är ganska överväldigande med alla nya arbetsuppgifter. Det är mycket man måste hålla rätt på, konstaterar hon.
Det var en annons hos en mäklare som först fångade parets intresse. De fattade genast tycke för värdshuset och då inte minst den gamla exteriören och den fina inomhusmiljön kändes lockande.
Att verksamheten dessutom låg på en plats som de upplevde som rofylld gjorde inte saken sämre.
– Jag skulle själv gärna gå på ett sådant här ställe. Det är inte alls som i städerna, säger Ling Ling.
Tills vidare fortsätter de på den inslagna linjen med dagens rätt för 80 kr, pizza och en mindre a la carte. Med tiden kon dock kunderna förvänta sig en utvidgad meny, med bland annat en del rätter hämtade från det asiatiska köket.
– Jag hoppas att folk kommer att gilla det asiatiska, men vi kommer också att behålla det tidigare sortimentet. Jag tycker själv om husmanskost och det är något som man måste ha, säger Ling Ling, som tillsammans med maken Weiyen Yen välkomnar alla till Burträsk Värdshus.
Öppettiderna i restaurangen: måndag-onsdag 11.00-14.30; torsdag 11.00-18.00; fredag 11.00-20.00; lördag 13.00-20.00 och söndag 13.00-20.00.

Text och foto: Ulf Wikström