Fredagen den 21 november släpps boken Vår del av Västerbotten av skribenten Margita Tjärnström och fotografen Michael Jakobsson. Läs Margitas egna ord om hur boken kommit till:

Drömmen om att få visa upp vår fantastiska bygd har länge funnits med mig. Under åren när jag jobbade på Studieförbundet Vuxenskolan samt som skribent för tidningen Västerbottens Mellanbygd hade jag förmånen att få åka runt och träffa massor med enastående människor som levde för att göra sin del av världen till en unik plats, fylld av innovation och levnadsglädje.
Jag fick också uppleva oförglömliga platser och besöksmål som ofta låg långt från de stora allfarvägarna men som ändå lockade tusentals besökare.  Jag kände då att det skulle vara roligt att en gång få samla allt detta i en enda bok för att få visa upp allt fantastiskt som finns här och som vi ska vara stolta över.
Så i fjol började jag och fotograf Michael Jakobsson att jobba på en bok. Tillsammans satte vi oss ned med en liten redaktion för att välja ut vad vi skulle ha med.  Detta var oerhört svårt eftersom vi snabbt insåg hur mycket det verkligen finns att välja på i vårt område som kallas Västerbottens Mellanbygd.
Vi har åkt runt och fotat från Kalvträsk till Brände samt intervjuat massor med människor. Vi har också haft hjälp av Steve Sandström som har tagit fantastiska flygfoton.
Det hela har nu utmynnat i en bok på 120 sidor som vi har boksläpp med den 21 november klockan 14.00 på Nävarnas Hus.

Förhoppningen är att vår bok ska hjälpa till att locka än fler besökare att komma hit till området.