I Burträsk fortsätter samarbetet när det gäller aktiviteter under vissa perioder under året. I fjol var det Valborgsmässofirandet och programmet för Skyltsöndagen som var aktuellt. I år startar Burträsk skidklubb, Fritid Burträsk och Friluftsfrämjandet med att göra ett program för barn och ungdomar under sportlovet 2015.

Planer finns också att göra ett liknande program för påsklovet och att fortsätta med att samordna aktiviteterna under Valborgsmässoaftonen.

Jessica Söderlund, som är en av initiativtagarna, tycker att det är viktigt för Burträsk att visa upp vilket stort utbud som finns. Ett bra tillfälle att pröva på något som man aldrig tidigare gjort, men också göra aktiviteter som man testat och tycker är roliga.

Alla aktiviteter i det här programmet är gratis för alla upp till 18 års ålder.

Tisdag 3 mars klockan 14-16 Lek och plask i badhuset

Onsdag 4 mars klockan 11-15 Kvarnbergets lift är igång

Torsdag 5 mars klockan 12-14 Knatteskoj i gympan

Fredag 6 mars klockan 18-20 Skridsko-disco i ishallen

Söndag 8 mars klockan 10 Skidkul i längdskidspåret

Text: Östen Lövgren. Foto: Friluftsfrämjandet