Det sägs att den som engagerar sig lätt blir totalengagerad. Så och med Gertrud Forsell som de flesta burträskbor kommit i kontakt med antingen som ägg- och brödleverantör till saluhallen eller som sjukgymnast på Burträsk hälsocentral.

Vi tar det från början.
För 20 år sedan flyttade Gertrud med familjen till hemstället i Östra Blisterliden. Inte långt därefter skaffades höns till gården, idag finns ett 100-tal som levererar såväl vita som bruna ägg.
Jo, Gertrud är aktiv, förutom att vara en av de 13 delägarna i saluhallen , vilket innebär minst två halvdagar i butiken varje månad, så har hon tagit på sig att baka matbröd och tillverka kroppkakor till butiken.
Som styrelseledamot i Västanträskbygdens byaförening hjälper hon till att hålla liv i den delen av burträskbygden. Som aktiv i Må Bra-gruppen ser hon till att vi andra, barn som vuxna, får möjlighet att ta oss ut i naturen.
Så har Gertud förstås sitt heltidsjobb på hälsocentralen, som förutom att tjänstgöra som rehabiliteringskoordinator, även deltar i det aktiva patientarbetet.
Behöver du inte ha lite ledig tid själv då, undrar jag.
Jo, tisdagkvällar och lördagkvällar tar jag mig ledigt.
Och kroppen får sitt genom zumbaträning och när Gertrud tar sig ett åk efter gårdens huskyhund. Dock inte på skidor.
-Det skulle jag inte våga,säger Gertrud och avslutar samtalet för att släppa in dagens första kunder till sitt pass på saluhallen.
Och där pratar man inte om sin ohälsa.

Text: Ylva Hedquist Hedlund
Foto: Waldemar Mellquist