Det bjuds på något för såväl kropp, knopp och smaklökar. Oavsett om det är sockar, kepsar eller mat som lockar, så är Burträsk sommarmarknad tillbaka första veckan i juli.

I år 2016, är det 35-årsjubileum för tillställningen som lockar folk i alla åldrar till Burträsk centrum. Precis som vi vant oss är det Burträsk HC som är arrangör för marknaden och som av en händelse är klubben och arrangemanget jämnåriga. 1981 var den första marknaden och de var också då som BHC bröt sig ur Burträsk IK och blev en egen förening.

– Årets marknad 5-7 juli kommer att ha samma omfattning som förra sommarens, med omkring 140 knallar, klargör Gerd Glaas Lundberg, marknadsgeneral.

Vilken betydelse har sommarmarknaden för Burträsk?

– Den har väldigt stor betydelse med tanke på att samhället lever  upp så mycket. Det är alltid trevligt när det händer något och gärna något nytt, menar Gerd.

Något som brukar vara extra kommersiellt gångbart?

– Sockar går alltid bra. På matsidan kommer det bland annat finnas langos och thaimat. Fiskegrejet kommer nog också att locka en del, tror Gerd.

Hur kommer vi att minnas årets upplaga av sommarmarknaden?

– Vi får hoppas på nya spännande inslag. Jag vet att det bland annat kommer att finnas hantverk från Indonesien, avslutar Gerd Glaas Lundberg.

Morgan Bohman