Roza Wallin startar syateljé och garnbutik i Burträsk. Det är den tidigare butiken Skapa som nu öppnar i nya lokaler en trappa upp i Navet.

- Vi har invigning på lördag 15 oktober klockan 11-14, då vi också bjuder på fika. Vi börjar i första hand med att sälja gardiner och garner, men jag hoppas kunna bredda sortimentet. Förutom butiksförsäljning så har jag också syateljé. Jag är utbildad sömmerska och skräddare och konstruerar och gör mönster på uppdrag, säger Roza. Hon tar naturligtvis också emot ändringsuppdrag.

Roza berättar att affären kommer att vara öppen två dagar i veckan till att börja med, eftersom hon även har ett annat jobb.

- Det blir roligt att öppna affär och ateljé här i Burträsk. På mitt sätt bidrar jag kanske till landsbygdens utveckling, säger Roza.

Hon berättar också att hon har högskoleutbildning inom mode-design och jobbat på ett modehus i sitt hemland och senare även som egen företagare/skräddare – med andra ord många års erfarenhet inom klädbranschen (mönsterkonstruktion och skrädderi/sömnad)

Waldemar Mellquist

Skapas öppettider för vecka 42:
Onsdag, Torsdag, Fredag- kl.10:00-17:00.

Se även: facebook.com/skapa.nu