SM i pimpelfiske arrangeras i Burträsk 1-2 april 2017. Planeringen för SM:et är i full gång. Det är Skellefteå sportfiskeklubb som står som arrangörer.

Antalet besökare beräknas bli 400-500 per dag. Tävlingen sker på Burträsket i området i närheten av Hembygdsområdet. Mer information om exakta områden med mera kommer senare.

För oss i Burträsk handlar det om att skapa aktiviteter runt arrangemanget. Vi har några månader på oss att jobba fram vad vi kan ställa upp med för att visa upp bygden och även erbjuda service till de som kommer som besökare från både när och fjärran.

En av våra utmaningar är naturligtvis att vi inte har tillräckligt med boenden att erbjuda besökarna på plats i Burträsk. Om du har idéer på logimöjligheter kan ni höra av er. Det gäller också om det finns tankar kring aktiviteter som kan finnas på plats i Burträsk under de aktuella dagarna.

Hör av dig på telefon 076- 764 7210 för att tipsa om aktiviteter eller logi. Mer information om SM finns på sportfiskeklubbens hemsida.

Östen Lövgren