Fyra företag från Burträskbygden har nominerats till Alvargalan som utser sina vinnare den 20 januari. 30 företag från Skellefteå kommun har nominerats i tio olika klasser.

Burträsk saluhall har nominerats i klassen Årets handelsföretag.
Motiveringen lyder; Genom att ge traktens småskaliga producenter möjligheten att få synas och sälja sina produkter har Burträsk saluhall gett det lokala mathantverket en renässans. De har skapat ett butikskoncept där kvalitet och nytänkande är lika självklart som naturliga råvaror från bygden. Det gör Burträsk saluhall till ett besöksmål som erbjuder matupplevelser väl värda en omväg.

 Lappvattnets snickeri har nominerats i klassen Årets tillväxtraket.
Motiveringen lyder; Med lång hantverkstradition och stor yrkesstolthet tillverkar Lappvattnets snickeri kök och specialinredningar av högsta kvalitet. Prestigeleveranser till bland annat Grand hotell och exklusiva bostadsrätter har bidragit till att etablera varumärket som ett nationellt premiumval.

 Gunnar och Gunnar AB har nominerats i klassen Årets tjänsteföretag.
Motiveringen lyder; Med sin slogan ”ett välbyggt byggföretag” visar Gunnar och Gunnar i Bodbysund som står bakom det imponerande landsbygdsföretaget på en verksamhet med hög servicekänsla och ett kraftigt ökat resultat.

 Norrsten har nominerats i klassen Årets Företag.
Motiveringen lyder; Ett framgångsrikt familjeföretag som utan grus i maskineriet genomfört ett lyckat generationsskifte och banar ny väg i en marknad under förändring. Som grundare till ett nytt rikstäckande samarbete för stenhuggare ser Burträsk tyngsta företag dessutom till att stärka branschen.

Ylva Hedquist Hedlund