Bor eller arbetar du i Burträsk? Är du nyfiken på vad räddningstjänsten gör och kanske intresserad av att hjälpa till? Kom då till en prova-på- dag på brandstationen lördag 11 februari klockan 11-15.30.

Anmälan senast onsdagen den 8 februariwww.skelleftea.se/deltidsbrandman eller till André Waplan, telefon 073-849 6839.

Räddningstjänsten i Burträsk behöver fler personer som kan vara deltidsbrandmän.

– Det är ett intressant och viktigt uppdrag. Vi har en fin stämning i gruppen och vi har roligt tillsammans, säger Johnny Enmark (bilden) som är räddningschef i Burträsk .

Naturligtvis måste du vara frisk och ha en bra kondition. Du måste också bo och jobba relativt nära stationen, ha minst B-körkort och ha fyllt 18 år. Om du kommer i fråga  får du vara med om en rekryteringstest.

Var 4:e vecka är det jourvecka och därför är det viktigt att man har såväl familjen som arbetsgivaren med sig. Med den utbildning och den kompetens man får till sig blir man samtidigt en viktig resurs på jobbet.

Om du kommer den 11 februari har du bland annat chans att genomföra en så kallad kall rökdykning och testa funktionerna på våra brandbilar. Dessutom bjuds det på fika under dagen.

Text och foto: Östen Lövgren

affisch