I år har Burträsk Pizzeria & Grill funnits i Burträsk i 20 år. Familjeföretaget drivs idag av bröderna Amad och Mahmod Saleh, som båda framhåller att de har bra och personliga kontakter med kunderna.

– Vår äldre bror tog över pizzerian från den tidigare ägaren 1997, berättar Amad Saleh.

Därefter har företaget varit i familjens ägo och de senaste tio åren har Amad och Mahmod drivit pizzerian. Idag är de och företaget starkt förankrade i Burträsk.

– Vi hade några dåliga år 2010-2012 och funderade då på att lämna verksamheten. Det gick inte så bra och vi hade lite att göra, säger Amad.

Efter att ha tänkt igenom situationen beslöt bröderna att satsa helhjärtat på verksamheten. De investerade bland annat i nya maskiner och förnyade sortimentet.

– Vi bestämde oss också för att använda bättre kvalitet på råvarorna. Jag tror att det bidragit till att vi har blivit så populära. Ofta har vi kunder från Skellefteå och andra orter utanför Burträsk, som kommer hit för att köpa pizzor. Vi har fått beröm för att våra pizzor är goda och att vi har låga priser.

Förra året gjorde bröderna en speciell jul-pizza som uppmärksammades mycket i massmedia.

Vilka av era pizzor är favoriter bland kunderna?

– Det är Burträskpizzan som säljer bäst. Den innehåller bland annat oxfilé, champinjoner, tomat och bernaisesås. Även kebabpizzan är populär, säger Amad.

Bröderna berättar att de har bra och personliga sociala kontakter med kunderna och många är stamkunder.

– Vi har aldrig under dessa 20 år blivit utsatta för något otrevligt, förutom i år 2017. Det har hänt att någon eller några klistrat upp främlingsfientliga klistermärken på våra fönster. Inne i busstationens toa har de också klottrat nazistsymbolen.

Sista lördagskvällen i mars krossades ett fönster till pizzerian och rasistiska klistermärken klistrades upp.

– Det här har vi aldrig upplevt tidigare här i Burträsk och det skapar naturligtvis lite oro.

Om du vill veta mer om företaget och menyn så finns info på deras sida på Facebook.

Text och foto: Waldemar Mellquist