Sedan fem år har Bygdsiljumbacken byggt upp en bike park för Downhillcykling. Varje år har fler banor med olika svårighetsgrader tillkommit.

SM-tävlingarna i fjol somras drog många deltagare, och en stor publik. Det har naturligtvis bidragit till att intresset för downhillcyklingen ökat rejält.

I sommar är det öppet varje söndag klockan 10-16. På hemsidan kan du boka en cykel, skydd och liftkort ingår i hyran, eller så tar du med din egen. Gå in på bygdsiljumbacken.se för mer information och kontaktuppgifter.

I sommar planeras också för att bygga en pump-track-bana i Bygdsiljums centrum vid ICA-butiken. Ett bra komplement till downhillcykling, eftersom det är mindre avancerat och fungerar med BMX-cyklar. Ta ned din cykel, kom hit och ha roligt några timmar.

Dessutom måste man passa på att besöka Westmans Café och Restaurang med fantastiskt läger där Rickleån rinner ut ur Stora Bygdeträsket. En fantastisk miljö där man kan sätta sig ner för en stunds njutbar upplevelse.

Text: Östen Lövgren, Foto: bygdsiljumbacken.se