Ett intensivt arbete pågår i folkhögskolan Edelviks trädgård. Växthus, inglasat sommarcafé och utescen är på plats liksom valnötsträd och vinbärsbuskar. Kökschef Jenny Karlsson i entrén.

-Nu sår vi in rabatterna med blommor och grönsaker. Det här ska bli en trädgård som folk ska inspireras av, säger den projektanställde trädgårdsmästaren Beatrice Wiström (lilla bilden).

trädgårdsmästare (1024x781)

Edelviks folkhögskola har nyss fyllt 75 år. Med ett EU-finansierat projekt satsas nära en miljon kronor på framtiden.

-Vi vill göra skolan mer attraktiv och ha fler ben att stå på, säger skolans rektor Per Larsson.

Edelvik med Burträskarnas hus på tomten har på senare år stärkt sin profil av kulturcentrum. Här utbildas i konsthantverk, film och teater. Här visas konst, film och teater i det aktiva föreningslivets regi. Kultur betyder odling och i trädgården och på kulturscenen ska plantor av olika slag utvecklas.

-Vi satsar också på trädgården för att stärka Burträsk som besöksmål. Här ska vi i framtiden erbjuda kurser i ekologisk och lokal livsmedelsproduktion. Och visst vore det skoj att spela buskteater här på nya utescenen…säger rektor Per Larsson med ett brett leende.

Edelviks sommarcafé håller öppet måndag – fredag under perioden 3 juli – 11 augusti. Utescenen invigs fredag den 7 juli med konsert och berättarföreställning. Tjuvstart tisdag 4 juli med musikcafé och prova på cirkus.