Egbert Venema och Sandra Hilbrands trivs redan mycket bra i Burträsk och känner att de fått ett varmt välkomnande av ortsborna. Egbert och Sandra är de nya ägarna av Burträsk camping.

Sandra har tidigare jobbat inom turistbranschen och även prövat på livet som egen företagare, och Egbert har varit kontorschef i ett större företag. Både Sandra och Egbert kände att de ville pröva något helt nytt utanför Holland.

De gjorde slag i saken och började aktivt leta efter en camping som var till salu och som passade dem. Sökandet gick via Tyskland, Belgien och Österrika för att slutligen ge resultat i Sverige. I januari 2017 kom de till Burträsk första gången och blev helt betagna. I maj återkom de och beslöt då att köpa Burträsk camping.

Egbert och Sandra har många planer för Burträsk camping och ser att det finns utvecklingspotential.

- Men vi ska börja med att lära oss hur allt fungerar, driva campingen så bra vi kan för att sedan utvärdera och se vad vi kan utveckla, säger Egbert till tidningen Västerbottens Mellanbygd.

De vill bland annat öka utbudet av aktiviteter och samarbeta med lokala entreprenörer. Om möjligt ska de också försöka hålla öppet året runt.

Egbert och Sandra vill bosätta sig i Burträsk och söker nu hus.

- Folk här är väldigt öppna och välkomnande, det är mycket trevligt. Vi känner oss verkligen välkomna i Burträsk, säger Egbert.

Burträsk camping finns både på Facebook och har en egen hemsida som ska omarbetas.

Foto: Waldemar Mellquist