Att köra båt i Burträsket kan vara riskabelt för den som inte är bekant med vattnet, men nu finns en ny karta för att minska riskerna.

Anders Öhlund, Bureälvens övre fiskevårdsområde, och Mattias Jonsson, Burträskbygdens Utveckling, la märke till att många hade frågor om Burträsket och omgivande vatten.

– Så för flera år sedan satte jag och Matte oss ner och började fundera. Skulle man inte kunna skapa ett underlag med riktlinjer för hur man kör säkert, berättar Anders Öhlund i tidningen Västerbottens Mellanbygd.

I den nya broschyren finns inte bara tips om säkerheten, nya regler för fiske i Bureälvens övre fiskevårdsområde och fiskekortspriser, utan även uppgifter om var man kan stiga iland, var det finns grillplatser och så vidare.

Även om kartan nu är tryckt så tar Mattias Jonsson och Anders Öhlund gärna emot ännu mer information. Tanken är att kartan ska kunna uppdateras längre fram.

Den nya 8-sidiga kartbroschyren finns att köpa (för 40 kr) där fiskekort säljs, alltså på Burträsk camping och OKQ8 i Burträsk.