För sex år sedan slutade han på Burträsk Gummiverkstad och startade eget i OKQ8:s trångbodda lokaler. Nu har Jörgen Boström storsatsat på en egen bilverkstad bara ett stenkast från barndomshemmet i Innansjön.

Motorintresset har han haft med sig från uppväxten och många timmar har spenderats i garaget vid det gamla kalkbruket. Det är också mitt emot garaget som den 180 kvadratmeter stora verkstaden nu tornar upp sig.
– Vi övervägde att bygga ut garaget, men i slutänden kändes det rätt att bygga nytt, förklarar Jörgen Boström.
Han började som bilmekaniker på Statoil i Burträsk 2003, gick vidare till Burträsk Gummiverkstad 2005 och startade sedan eget hösten 2011, då han hyrde in sig i OKQ8:s lokaler. Men det fanns en sak som alltid hämmade verksamheten – platsbrist. Acceptera begränsningarna eller göra något åt dem? Jörgen bestämde sig för att satsa.

– Jag hade funderat länge på det och det kändes som nu eller aldrig.
Arbetet med grunden inleddes våren 2016 och nu börjar merparten av det yttre vara klart. Jörgen har fått god hjälp av vänner och familj, bland annat brodern Daniel som är elektriker. Och Jörgen verkar rätt nöjd med de rymliga lokalerna, med ny billyft och bättre däckmaskiner än han hade på OKQ8.
– Det blir kanske inte riktigt som hos storfräsarna, men det ska nog funka det här också.
Trots att Innansjön ligger lite mer avsides än Burträsk tror Jörgen att kundunderlaget, varav många anlitat honom ända sedan Statoil-tiden, kommer att bestå. Större och bättre lokaler bidrar till att han kommer våga ta sig an mer krävande uppdrag. Han ser sig som specialist på Volvo, men tar sig även an andra märken. Det gäller att ha känsla för vad som är rimligt.
– Efter att ha bytt koppling på vissa bilmodeller har jag ibland känt att ”aldrig mer!”…
Men hur känns det nu, när drömmen om en egen verkstad på barndomens bakgård till slut har blivit sann?
– Det känns ju helt okej! Man är ju som hemmastadd här och det blir ju en helt annan frihet när man har något eget, avslutar Jörgen Boström.
Text och foto: MORGAN BOHMAN