Milad Rad och Sanna Törngren bytte Stockholm mot Burträsk och är nya innehavare av Burträsk värdshus. 

Det tog inte lång tid från att värdshuset lades ut till försäljning till att de nya ägarna slog till och samtidigt lämnade Stockholm för Västerbotten. Första veckan i augusti slog de upp dörrarna och båda är nöjda med premiärveckan.

Eftersom paret tog över värdshuset mitt under högsäsong bestämde de sig för att fortsätta i samma hjulspår som de tidigare ägarna Agneta Karlsson och Eilert From. Men Milad har också en hel del planer för värdshuset. Han vill bland annat bredda sortimentet och erbjuda vegetariskt och veganska alternativ.

-Vi har känt ett väldigt stöd från alla i Burträsk. Det är många som pratat med oss och frågar vilka vi är. Det är jätteroligt, det blir lite mer personligt än i Stockholm.

Milad har också tagit initiativ till att erbjuda mat till personer som inte har råd att köpa själva. Det är ett bättre alternativ än att slänga mat som blir över och jag känner att det är min skyldighet att hjälpa andra om jag kan, tycker han.

-Vi har redan blivit kontaktade och hjälpt människor och många har uppskattat detta, säger Milad.

Foto: Waldemar Mellquist