Äntligen allt klart för Eva Lindström med deltagande i VM för handikappade kuskar.
Den 22 augusti drar ekipaget i väg på sin långa resa mot VM i Holland. Eva är en av två parakuskar i landet som kvalificerat sig. Och det är inte lite papper som ska vara i ordning. Eva själv ska uppvisa ett medicinskt kort som visar hennes handikapp och hästen ska ha ett internationellt pass, Dessutom kräver Ridsportförbundet att ekipaget har erfarenhet från tävlingar på internationall nivå och Minst två medhjälpare måste följa med för att garantera den tävlandes säkerhet.
Just nu hårdtränar Eva och hennes mentor, chaufför och groom Rolf Hedquist på hemmaarenan i Villvattnet. Hästskötaren Erika Johansson som hjälpt Eva i 20 år, ansluter i Skåne och på plats i Holland finns medhjälparen Julia van Barneveld.
-Jag är naturligtvis jätteglad att Ridsportförbundet väljer att satsa på mig, även om större delen av kostnaderna får jag ta ur egen ficka och med bistånd av sponsorer.
Eva ,som fyller 60 år i höst, gör nu sitt fjärde VM. 2004 var hon med om att ta lagbrons på lånehästen Glimmer,just från Villvattnet. Men nu är det den egna hästen Amaranta som ska tjänstgöra.
Lång resa för en häst i denna värme, hur fungerar det, undrar man.
-Ammis reser bra, intygar Eva som är tacksam för den luftkonditionerade boggitranporten som lånats ut av en lokal sponsor.
Två stopp hos hästvänner görs på vägen ner, kanske mest för att Eva och Rolf ska få välbehövlig vila också.
Tack för all hjälp och all stöttning jag fått, hälsar Eva som om hon får önska något mer är en fysioterapeut som dom stora VM-tävlarna får, för att den halvsidesförlamade kroppen ska orka med en så pass tuff sportkörningstävling i tre moment som inleds 29 augusti i Kronenberg i Nederländerna.