Det är mycket som händer på Burträsk bibliotek hösten 2018. Bibliotekarie Katarina Kling Löfbom (t.h. på bilden) och kulturpedagog Angelika Lindberg (t.v.) presenterar här en del av aktiviteterna.

Eftersom det är val så är Biblioteket en av de lokaler som har förtidsröstning med start den 22/8 och fram till den 7/9. Du kan förtidsrösta under bibliotekets ordinarie öppettider som är måndag, fredag 9-13, 14-16 och onsdag 9-13, 14-19.

Biblioteket är också med på temaveckan ”Burträsk mitt i historien” som äger rum sista veckan i september, där både näringsliv, kultur och fritid bjuder på händelser och aktiviteter från förr. Från bibliotekets sida kommer vi att lyfta bibliotekets historia och bjuda på en återblick och även försäljning av gamla böcker.

För barn och ungdomar har vi mycket spännande som händer. Under oktober kommer vi att få en jättefin utställning: ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. I samband med den kommer vi att bjuda in förskolor och allmänheten att komma och titta och ta del av ett litet program kring denna. Under oktober och november blir det familjelördagar i sporthallen med bl.a. Dans och Balett-föreningen som kommer att ha danssaga samt cirkussaga med Marina. För de som går på högstadiet kommer vi att fortsätta med bokklubben på onsdag eftermiddag, en gång i månaden. Under vecka 44 är det läslov och då kommer biblioteket ha tävlingar och pyssel och såklart läsbingo.

Bokcirkeln för vuxna träffas en gång i månaden. Vi kommer också att ha program på onsdagar en gång i månaden med tema som teknikhörna, bokfrukost och förhoppningsvis författarsamtal.

Välkommen till Burträsk bibliotek!

Katarina Kling Löfbom, bibliotekarie

Angelika Lindberg, kulturpedagog