web analytics

Burträskarnas Hus

Burträskarnas hus
Burträskarnas hus är en mötesplats för alla. Teater, konserter, föredrag, dans, fester, mässor och sport är exempel på aktiviteter som tar plats i huset.

– En fantastisk lokal, den ska jag tipsa politikerna hemma i Orsa om, sa musikern och tevekändisen Kalle Moraeus, när han och dragspelaren Bengt Janson fyllde lokalen till sista plats vid en minnesvärd konsert för ett par år sedan.

I salongen finns plats för över 200 personer, varav 170 i en utdragbar läktare som ger goda förutsättningar för musik – och teaterupplevelser.

Burträskarnas hus stod klart våren 2006 efter en långvarig lobbyverksamhet där Boverket och Skellefteå kommun till sist förstod behovet och värdet av en fungerande samlingslokal i Burträsk.

Huset innebar ett lyft för exempelvis Burträsks musik – och teaterförening, en av landets mest livaktiga riksteaterföreningar, som nu kan erbjuda en fullgod lokal för turnerande teaterensembler. Teaterscenen används dagligen under skolåret av skådespelarutbildningen vid Edelviks folkhögskola.

Hör av dej med en förfrågan om Du vill hyra lokalen för just Din verksamhet eller för ett enstaka arrangemang. Lokalen är flexibel och kan snabbt förändras för olika verksamheter.

Boka lokalen via Edelviks reception 0914-795100.
e-post: info@edelvik.se

Burträskarnas hus på Facebook:  www.facebook.com/Burträskarnas-hus-672702029743667/