web analytics

Välkomna till Vargviksgården!

Vår gård ligger 1 mil från Burträsk och drygt 3 mil från Skellefteå. Vi har en fin utsikt över Vargviken som är en del av Burträsket. Eftersom vi har ett lantbruk (numera kreaturslöst) så är tomten relativt stor. Sedan 1991 när jag gick med i STA odlas här enbart perenner. Jag har framförallt egna frösådder och ökar hela tiden antalet sorter (alla bör klara minst zon 5). Det är svårt att välja ut några favoriter eftersom mångfalden i sig är fin. Men vildinsamlade fröer från andra länder känns alltid spännande att pröva. Även prydnadsgräsen blir mer och mer intressanta.

Att bygga upp en trädgård är ju ett fascinerande sätt att arbeta med färg och form. Eftersom tomten är relativt platt har vi gjort en del upphöjda partier. Byggelementen består ofta av sten och torv samt en del träformationer från naturen. Istället för damm har vi några små vattenblänkar. Vi har även ett rejält grusparti som är lite grovhugget (som motvikt till de mjuka torvpartierna).

Vi kan erbjuda en ”rundvandring” i trädgården. Artrikedomen är ganska stor. Här finns även exempel på olika utformning av partier. Vi har också försäljning av perenna plantor. Vi har många sorter varav en hel del ovanliga. Välkomna till Vargviksgården!
För visning – ring och boka tid!
Tfn 0914 431 13 Märta Eklund, Ljusrotet

 

Lämna en kommentar